lauantai 17. tammikuuta 2015

Luonnonihmeitä

Seuraavat kolme yötä vietimme saaren lounais-osassa, Oceanview kylässä.
Taas airbnb:n kautta, 3vrk 213€. Tällä kertaa kämpässä oli jopa seinät, tavallaan.
Tuollainen isomman luokan jurtta.Eli kamppä oli vuorattu jollain muovipressulla ympäriinsä. Ikkunoita useampi kappale jotta ilma pääsee kiertämään. Kämpässä oli vaan jostain syystä älyttömän kylmä öisin. Pihalla oli lämpimäpää.
Viiden peiton kanssa me nukuttiin…
Nukkumisestahan ei meinannut tulla aluksi mitään koska parin metrin päässä naapurissa oli tavanomaista isompi keskittymä kanoja.
Parin tunnin välein joka yö alkoi naapurin kukko kiekumaan, kanat kotkottamaan ja koirat ulvomaan ja koko kylän eläimet olivat ihan liekeissä. Tätä mekkalaa kesti aina vartin kerrallaan kunnes taas parin tunnin päästä KUKKO KIEKUUU!! Ihan mieletön paikka. Korvatulpilla (talo tarjoaa) sai ihan siedettävät unet.

Naapurin teltasta oli katto lähtenyt omille teillensä myrskyn mukana. Oli kuulemma asukkaat ollu ihmeissään…

Kämpän korjaukset vielä kesken
Läntisellä puolella saarta alkoi tähtitaivaskin näyttämään parhaita puoliansa.

Venus ja Merkurius 
Komeetta Lovejoy

Jeepin maasto-ominaisuuksia on tullut kokeiltua ihan urakalla. Hidas nelivetokin tuli tutuksi ja nyt on ajettu varmasti kaikkialla mitä vuokrasopimus kieltää =)
Hawaii on nyt vähän kuiva paikka. Vesiputouksiin ei riitä kunnolla vettä ja tulivuoret vetävät siestaa. Tällä hetkellä on yksi aktiivinen laavarintama Pahoen kylän laitamilla ja sinne on yleisöltä pääsy kielletty.
Turisteille oli kuitenkin pystytetty rysä jossa jo jähmettynyttä maa-ainesta pääsi ihastelemaan, mutta esim. laavan päälle ei pääse talsimaan.

Suuri pettymys kun räiskyviä tulivuoria ja vuolaasti valuvaa laavaa ei pääsekkään ihan tuosta vaan katsomaan. Me tultiin tänne kattomaan laavaa ja piru vieköön niin tehdään. Ainoaksi vaihtoehdoksi jäi taas helikopterikyyti "aktiiviselle" Puʻu ʻŌʻō -tulivuorelle.
Kopterikyyti kesti noin 50min ja kustansi tippeineen n.550$
(sis. awesome people from Finland -alennuksen) ja oli sijoituksen arvoinen. Sulaa laavaa ei näkynyt kuin vuoren juurella vähäisen mutta ilmasta käsin sai hyvän kuvan tapahtumista. Päivää aikaisemmin oli vielä laavavirtauksia näkyvillä…

Laavahommat on todella vakuuttavan näköistä luonnon toimintaa ja kunnioitusta herättävää. Ikävä vaan jos jonkun koti sattu laavavirran tielle. Siihen täälläkin varaudutaan kaiken aikaa…Pieni pätkä tietä vielä näkyvissäSieltä se kurkistaa!

Pizzahutista suoraan mäkkäriin jälkiruoalle. Paras päivä ikinä =)


Illaksi ajettiin vielä Mauna Kean huipulle. Meidän vuokrajeepillä oli ylös asti ajo ankarasti kielletty mutta mentiin silti. Jyrkkä huonokuntoinen soratie karistaa sunnuntaisuharit, mutta suomalaiselle kunnon rallikuskille se ei ollut mikään ongelma.Nousu 4200 metriin merenpinnan tasolta pisti askeleet huteraksi ja joutui haukkomaan henkeä vähän väliä. Maisemat olivat kerrassaan mainiot ja itsensä vakavasti ottavalle tähtiharrastajalle melkoinen mekka! Täällä sijaitsevat Keck-teleskoopit ovat toiseksi suurimpia optisia taivaan tarkkailijoita maailmassa.
Hieno varjo vuoresta

Kuvassa näkyy hienosti keck-teleskoopin laseri jolla vähennetään ilmakehän häiriöitä taivaankohteita kuvatessa
Harmillisesti kaikki turistit häädettiin vuorelta pois pian auringonlaskun jälkeen. Minä olisin viihtynyt siellä pakkasessa pidempäänkin =)

Päivän päätteeksi kävimme vielä ihailemassa Kilauean tulivuoren hehkua. Melko huikee päivä kaiken kaikkiaan…


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti