perjantai 16. tammikuuta 2015

Kauas on taas pitkä matka

Morjens! 

Tässä on nyt tullut painettua duunia ihan mielipuolisesti joten jo pelkkä lentokoneessa istuminen tuntui rentouttavalta ja sitä herkkua oli luvassa 33 tunnin edestä. 
Ensin pikku pyrähdys Lontooseen. Ranskan terrori-iskut näkyivät tiukentuneissa turvatarkastuksissa. Passia sai vilautella muutaman metrin välein. 
Sitten nokka kohti Los Angelesia. 11 tuntia istumista teki höpöä. 
Meille oli varattu 3h 30min maahantulotarkastuksiin ja koneenvaihtoon. Vähän jännitti tuleeko riittämään, jenkkien maahantulohässäkässä on mennyt joskus pidempäänkin. Meiltä jäi palauttamatta visa waiverit kanadan rajalle viime reissulla joten vähän mietitytti tuleeko sen kanssa ongelmia, no eipä tullut =)
Koneen laskeutumisesta meni aikaa tunti ja oltiin jo matkalaukkujen kera pihalla pällistelemässä että siinäkö se oli. 
Sitten vielä yksi onneton 6 tunnin lento Hawaijin Oahulle, helppo nakki. 

Saasteinen L.A
Matkalla maailman toiselle puolen on myös etunsa. Suvin ei tarvinnut kääntää rannekelloa mihinkään suuntaan koska aikaero on tasan -12.

Reissun suunnittelu on jäänyt vähän puolitiehen koska ei tässä ole kerennyt palautua täysin viime reissusta, mutta yritetään nyt parhaamme =)
Meidän määränpäänä oli siis Hawaijin isoin saari. Sinne olisi päässyt suoraan Los Angelesistakin mutta lennot Honoluluun oli ostettu jo ennenkuin tuli mietittyä mitäs kaikkea täältä Amerikan syrjäisimmästä nurkasta löytyy. 

Saavuimme Honoluluun klo 23:00 aikoihin illalla ja emme halunneet maksaa itseämme kipeäksi (+100€) hotellista, joten vietimme ensimmäisen yön lentokentällä muiden kodittomien kanssa parhaista "sohvapaikoista taistellen". 
Ensimmäinen lento isolle saarelle lähti kuitenkin jo klo 5 aamulla joten nou hätä. 

Isolta saarelta oli vuokrattuna menopeli, joku kaupunkimaasturin tapainen mutta myin itselleni luokan korotuksen ihan oikeaan maastoautoon. Tosin tuli tunne että tuon saman auton ne olisi meille antaneet muutenkin. 


Kaikilla muillakin turisteilla on Jeeppi

Alkujärkytyksen jälkeen Jeeppi alkoi tuntua hyvältä. Saaren päätiet vaan olivat suurilta osin huonossa kunnossa =)



Majapaikka varattuna airbnb:n kautta ja Horses & Waterfalls niminen paikka 3 vrk 218€. Todella hieno paikka olikin. 




Yövyimme mökissä jossa ei ole seinää =) Maisemat oli melko hyvät.
Sängyn päältä löytyi hyttysverho jottei viidakon kamalimmat ötökät syö turistia elävältä!
Homman vois ajatella niin että telttailua, mutta katto pään päällä ja suihku. 
Ensimmäiset kolme päivää meni tuolla ihmetellessä maauseutua. Paikka on saaren itäisessä reunassa noin 30km Hilon kaupungista pohjoiseen. 
3 päivää ilman tv:tä tai nettiä meni kivasti. Yöllä sai nukahtaa sademetsän mitä ihmeellisimpiin ääniin.

Paikan omistaja Keith on melkoinen pelimies. Äijä on +50v ja sillä on tiluksia hoitamassa 27 vuotias tyttöystävä. Itse asiassa taitaa olla useampikin… =)
Toisena iltana tiluksille saapui kaksi pariskuntaa. Toinen amerikasta ja toinen australiasta. He olivat vuokranneet päätalon käyttöönsä ja tilan isäntä nukkui daaminsa kanssa teltassa pihalla. Oli mukava taas turistella muiden maailmanmatkaajien kanssa.




Tulivuoret kiinnostaa aina. Kävimme patikoimassa Kilauea Iki pätkän. Tuo kraateri oli vuonna -59 puolillaan laavaa kun päätti purkautua. Nyt siellä voi levollisin mielin käppäillä ja hämmästellä. Maa on edelleen lämmin.









Paljon tuli ajettua edestakas ja alasylös. Tässä randompläjäys kuvia:











1 kommentti:

  1. Mukava päästä taas mukaanne! Olenkin jo viikon katsellut blogianne ja odottanut ekan tekstin ilmestymistä. Kiitos kuitenkin muistuttamisesta. Tuo lentomatka kuulosti hirvittävältä ja varmasti sitä olikin. Minähän olen aina uhonnut, että Hawaijille menen vain purjehtien, joten taitaa koko reissu jäädä tekemättä. Onkin siis mukava päästä teidän matkaanne!

    VastaaPoista