keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Maiseman vaihto

Jouduimme heräämään jo ennen kukon kiekumisia kello 3 yöllä jotta ehtisimme aikaiselle aamulennolle Kaua'in saarelle. Saarten väliset lennot hoituu mukavasti Hawaian Airlinesin palveluilla. Kallista on mutta minkäs teet. Matkalaukuistakin pitää maksaa erikseen, 25$ kipale ja meillä on niitä kaksi.
Välimatkat on mukavan lyhyitä n. 40 min /saari.Vietimme Kaua'in saarella kolme vuorokautta Kauai Shores, an Aqua Hotel puljussa hintaan 330€ + 45$ resorttimaksu. Mahtava nukkua kunnon sängyssä pitkästä aikaa ja katella telkkaria! Eihän sieltä mitään hyviä uutisia tule mutta ainakin huomisen sääennusteen näkee =)


Auto löytyi Hertziltä ja premium luokan menopeliksi sattui tuollainen 40000 mailia rullattu ja elämää nähnyt Chrysler 300. Ihan leppoisa ja hiljainen laiva Jeepin jälkeen =)
Tosin laadun jälki alkaa näkymään jo näillä maileilla ja en kyllä itselleni moista autoa huolisi…


Ensimmäinen päivä vietettiin autoillen saareen tutustuessa. Maisemat alkaa näyttämään sellaiselta mitä Hawaijin kuvitteli olevankin =)


Waimea Canyon
Toinen päivä meni myös lomaillessa hieman pilvisessä säässä. Eipähän tarvi töissä käydä! =)
Bensa kustantaa näillä saarilla n. 3.50-3.70$ gallona. Vielä jokin aika sitten hinta hipoi 5$ ja diesel on jämähtänyt samalle tasolle.

Ei näistä kukoista päässyt eroon saarta vaihtamalla. Sama kiekutus raikaa aamuisin ja näitä elukoita on joka paikassa.


Viimeinen päivä saarella oli pyhitetty veneretkelle Napalin rannikolle. Sinne pääsee vain veneellä tai patikoiden ja tietenkin helikopterilla. Veneen virkaa toimitti reilu 10 hengen kumivene jolla pääsi näppärästi ja nopeasti paikasta toiseen. Ajelu kesti kuitenkin reilu viisi tuntia ja kyyti oli sen verran pomppuista että vieläkin on kankut kipeinä. Aurinkorasvakin taisi unohtua alussa joten mukavat palovammat molemmilla =)
Veneilyn kohokohtiin kuului tietenkin rannikon jylhät maisemat, kilpparit, valaat ja erityisesti spinneridelfiinit!Merisairas ryhävalas suomesta


Veneretki kuritti lompakkoa vajaan 300$ edestä tippeineen. Kesällä merenkäynti on paljon leudompaa ja silloin kumiveneellä pääsee tutkailemaan rannikkoa ja luolia paljon syvällisemmin.Päivät Hawaijilla alkaa käymään vähiin ja aamulla lento Honoluluun...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti